Skip to main content

VORES RÅVARER

Hos Kaffeexpressen går vi aldrig på kompromis med kvaliteten i vores produkter, derfor har vi udvalgt en række leverandører, der alle vægter økologi og social ansvarlighed højt. Vores mobile kaffeknallerter har et menukort, der består af økologisk kaffe fra det danske microristeri Holy Bean, økologisk Pukka te, Fairtrade chokolade fra Clipper og David Rio Chai. Mælken kommer fra det økologiske Thise mejeri, mens den økologiske kaffesirup kommer fra 1883 Routin.

KAFFE

Kaffeexpressen går aldrig på kompromis med kvaliteten i de kaffebønner, vi bruger i vores forskellige kaffedrikke. Derfor anvender vi en økologisk kaffeblend, som består at bønner fra Hounduras og Etiopien. Bønnerne fra Hounduras stammer fra farmen Cooperative Comsa, mens bønnerne fra Etipoien stammer fra Burka Gudina Estate. Vores kaffe er ristet på det fynske microristeri Holy Bean.

Kaffen har en klassisk dybde og fyldige kakao/karamel noter og med smagsnuancer som bergamotte og kvæde. Kafferne er ristet efter en medium espresso profil, for at opnå en espresso, som er krydret og let. Den egner sig godt til espresso, men smager også godt sammen med mælk, hvor særligt karamel/kakao noterne komplimenterer økologisk Thise mælk.

Smagsnoter: krydret – karamel – bergamotte

ø-mærket stats-kontrolleret økologisk

TE

Økologisk Pukka te indgår som et fast element på vores menukort. Teen er lavet på en unik blandig af 100% økologiske urter, fri for kunstige duft- og aromastoffer, samt konserveringsmidler. Teerne har vundet guldmedaljer for deres smag ved the Great Taste Awards.

Smagsvarianter:

  • Kamille, Vanilie og Manuka honning te
  • Wonder Berry (grøn te)
  • Gorgeous Earl Grey te (sort te)
ø-mærket stats-kontrolleret økologisk
varm chokolade

KAKAO

Vi bruger en organisk fairtrade kakao fra Clipper, som kan kan tilberedes med opskummet frisk mælk eller kogt vand. Kakaoen har et højt kakaoindhold og har en fyldig, rig og rund smag. Vi serverer den velsmagende kakao med en topping af flødeskum, som komplimenterer den søde kakao.

Fairtrade logo

MÆLK/SOYADRIK

På vores menukort er de to gennemgående råvarer økologisk kaffe og økologisk mælk. Størstedelen af vores kaffedrikke indeholder økologisk mælk fra Thise Mejeri. Mælken er fra økologiske køer, der er på græs om sommeren og går i løsdriftsstald om vinteren. Vi bruger forskellige typer mælk til de forskellige drikke:

Sødmælk er økologisk uhomogeniseret mælk med 3,5 % fedt. Mælken anvendes til Cappuccino, Macchiato, Cortado og Caffé Mokka.

Letmælk er økologisk uhomogeniseret mælk med 1,5 % fedt. Letmælken anvendes i de større kaffedrikke, der indeholder meget mælk herunder Caffé Latte og i varm kakao.

De fleste danskere kan uden problemer tåle almindelige mejeriprodukter, men en lille gruppe kan ikke fordøje laktosen eller ønsker af andre grunde produkter uden laktose. Vi tilbyder derfor to muligheder til de, der ønsker et alternativ til mælk: økologisk laktosefri mælk fra Thise Mejeri og soya drik fra fra Naturli’.

Naturli økologisk Soyadrik sukkerfri plantebaseret
Eu økologi logo

SIRUP

Mange af vores kunder foretrækker at tilsætte kaffesirup til deres kaffedrik, typisk caffe latte og cappuccinoen, hvilket giver sødme og smag til kaffen. I vores udvalg af kaffesirup, har vi valgt at anvende tre forskellige økologiske kaffesirupper fra Routin 1883. Siruppen indeholder ingen kunstige konserveringsmidler, kunstige farvestoffer eller kolesterol – kun naturligt frugtsukker. Siruppen tilsættes for at understrege sødmen i de forskellige smagsvarianter. I Kaffeexpressens standardsortiment finder du fire økologiske kaffesirupper; Karamel, Hasselnød, Vanilje og Lakrids.

ø-mærket stats-kontrolleret økologisk

SPECIFIKATIONER

Vil du vide mere om vores knallerter?

Se yderligere detaljer