Viser 1–12 af 48 resultater

Espresso – En lille kop med stor styrke

Espresso er en lille kop kaffe med stor styrke. Under den raffinerede brygning trækkes et væld af smagsnuancer og aromaer frem, og resultatet er en intens og cremet kaffe. Lær den originale italienske espresso at kende her!

Espressokulturen er opstået i Italien, og siden har den kraftfulde kaffedrik bredt sig til Nordeuropa og Danmark. Og det kan man kun glædes over, for espressokaffen er både for de dedikerede kaffenørder og hverdagens cafégængere.

Espressokaffe kan nydes sort og tyktflydende som natten, og den kan forvandles til et hav af kaffevarianter med varm og skummet mælk. Den gode espresso kræver dog et vist kendskab til espressokaffens ophav, lækre bønner og den rette brygning.

Hvad er espresso?

Hvis du har fået en espressokaffe på en god café, eller måske endda i Italien, ved du, at espressoen har en intens kaffesmag og en tyk skumcreme på toppen. Den gode espresso har en sprød syrlighed kombineret med en behagelig sødme, og den synger en hel symfoni af smag og aromaer. Derudover har den en blød og cremet kvalitet, der giver en sirupsagtig mundfølelse. Uhmm!

Sådan brygges espressokaffe

Espressoen får sin kraftfulde og intense smag, fordi den er brygget på en helt særlig måde. Det foregår sådan, at man tvinger næsten kogende vand igennem fint malede kaffebønner, under et intensivt tryk.

Dette tryk kaldes et 9-bars-tryk, og det er så stærkt, at der skal mere til, end bare de menneskelige hænder, for at lave det. Presset tvinger vand og kaffemolekyler sammen, og vandet udtrækker sukkerarter, olier, faste stoffer og andre velsmagende forbindelser.

Base for diverse kaffevarianter

Det skaber en smagstæt kop espresso, som kan få de fleste til at vågne over morgenavisen. Espressoen kan nydes, som den er, men den er også en god base for diverse kaffevarianter, lige fra cortado til macchiato, americano eller latte.

Italienernes foretrukne kaffe

Der findes næppe nogen mere autentisk espresso-oplevelse end dén, man får, på en fortovscafé i Italien. Espressoen er italienernes foretrukne kaffe, og de er en slags eksperter udi den cremede og stærke kaffe.

Fordi selve espressokulturen er opstået her, er de italienske bønner da også langt at foretrække. Hvis du vil have den originale espresso-oplevelse – og kaffeoplevelse i det hele taget – skal du altså anskaffe dig italienske bønner.

Hvad er forskellen på kaffe og espresso?

Forskellen på kaffe og espresso er først og fremmest smagen og styrken af denne. Espressoen er en slags koncentrat af kaffen, og den er derfor tykkere og stærkere. Sammenligner man de to, kan man måske forestille sig, at espressoen er en kop kaffe, som er kondenseret til det halve.

Lidt forsimplet kan man altså sige, at espressoen er en lille kop, meget stærk, kaffe. Har man sat sig en smule ind i brygningen, ved man imidlertid, at det er en meget raffineret proces, der trækker et væld af smagsnuancer og labre stoffer frem.

Espresso fra Kaffeexpressen

Vi tilbyder kvalitetsbønner fra moderlandet, Italien, så du kan få den originale og autentiske kaffeoplevelse. Vi forhandler et stort udvalg af espressokaffe fra både store italienske brands og små danske mikroristerier som fx Holy Bean.

Økologiske espressobønner

Hos Kaffeexpressen banker vores hjerter for god kaffe, som er produceret med kærlighed, omtanke og omhu. Derfor har vi et bredt udvalg af økologiske kaffebønner, som er fremstillet i miljøvenlige områder. Produktionen foregår på baggrund af nøjsomme analyser af hvor og hvordan, planterne gror bedst, så du kan drikke din kaffe med god samvittighed.

Lavazza og Holy Beans er eksempler på nogle af vores økologiske kaffemærker. Andre af vores velsmagende og populære kaffer er Pascussi kaffe, Danesi Caffé og Operators Coffee Club. Du er mere end velkommen til at gå på opdagelse i vores særligt udvalgte samling af kaffekapsler og espressobønner, og finde dén eller de varianter, der gør dig ekstra kaffetørstig.