Viser alle 8 resultater

Rig og aromatisk filterkaffe

Det tager lidt tid at lave filterkaffe, men til gengæld kan man få en meget rig og afbalanceret kaffe på denne måde. Med det rette udstyr og de lækreste italienske bønner får du en filterkaffe, som du kan nyde hele dagen. Læs mere her!

Vidste du, at filterkaffe og stempelkaffe kan være en lige så kompleks og fascinerende smagsoplevelse som espresso? Kaffen er mindre intens, men med de rette bønner og den rette brygning, kan dens smagsnuancer stå endnu tydeligere frem. Og så kan du drikke den morgen, middag og aften!

Hvad er filterkaffe?

Filterkaffe brygges ved at hælde varmt vand over kaffepulver, enten fra formalede bønner eller bønner, som du selv kværner. Ved hjælp af tyngdekraften trækkes vandet ned gennem kaffepulveret, og den friske kaffe drypper så ud af filteret og ned i din kop eller kande.

Automatiseret kaffemaskine

Oftest brygges filterkaffen på en automatiseret kaffemaskine, som kan lave op til 10 kopper kaffe ad gangen. I løbet af nogle minutter har du altså en hel kande frisk kaffe, som kan nydes af et selskab med det samme eller opbevares i en termokande til senere.

Filterkaffe med “pour over cone”

Man kan også brygge kaffen manuelt ved hjælp af en såkaldt “pour over cone”. Her placeres kaffefilteret i en mindre tragt, og det varme vand hældes på. Det er en hurtig og nem måde at lave en kop, eller et par kopper, kaffe på, til gengæld kan der kun brygges nogle få krus ad gangen.

Grovere kværnet stempelkaffe

Ved stempelkaffe kværner man kaffen grovere end ved filterkaffe. Kaffen må dog ikke blive for grov. En grovere formaling er hvad vi leder efter, men kun en anelse større korn end til filterkaffe. Det er en balancegang mellem at få mest muligt smag ud af kaffe, og kunne presse stemplet med det fine net ned inde i stempelkanden, når trækketiden er gået.

Bryg den bedste filterkaffe

Når du skal brygge den bedste filterkaffe handler det først og fremmest om at have det rigtige baristaudstyr og nogle kaffebønner, som du kan lide. Vi har et særligt udvalgt sortiment af kaffemaskiner og andet udstyr, som du med fordel kan tage et kig på.

Hvad angår bønnerne, tror vi hos Kaffeexpressen på den originale italienske kaffeoplevelse – også når det kommer til filterkaffe. En sublim kop filterkaffe er kendetegnet ved bønner af høj kvalitet, som er rige på smagsnuancer og aromaer. Du kan købe bønnerne formalede eller kværne dem selv, alt efter behov og ønske.

Vi har dog også nogle tips og tricks til teknik, når det kommer til at brygge den bedste og rigeste filterkaffe: Vi anbefaler således cirka 50 gram kaffebønner til en liter vand og en bryggetemperatur på omkring 96 grader. På denne måde får du den mest smagfulde og afstemte oplevelse med din kaffe.

Filterkaffe med smag og aroma

Vi mener, at filterkaffe skal være en udsøgt smagsoplevelse, især hvis du drikker flere kopper om dagen. Filterkaffe kan sommetider lide under et lidt miskrediteret ry, og det er faktisk ret uretfærdigt. Det handler nemlig alt sammen om, at filterkaffen skal laves rigtigt, med respekt for kaffen, bønnerne og brygningen.

Med gode italienske bønner – måske endda økologiske – får du en kaffe, som byder på mange delikate smage og dufte. Fordi filterkaffen er mindre intens end espressoen, og smagsforbindelserne har en større mængde vand at sprede sig i, kan nuancerne faktisk stå endnu tydeligere frem. På den måde kan du identificere et hav af noter og antydninger i en god kop kaffe.

Filterkaffe fra Kaffeexpressen

Hos Kaffeexpressen kan vi ikke se, hvorfor din filterkaffe ikke skulle være en lige så lækker oplevelse som på en autentisk italiensk fortovscafé. Derfor tilbyder vi både Speciality Coffee og store italienske brands af høj kvalitet.

Du kan gå på opdagelse i vores udvalg af mørk- og lysristede kaffevarianter og finde det sted på skalaen, der passer til din kaffe. Du kan finde både hele og formalede kaffebønner, der har smagsnuancer af alt fra citrus til karamel. Vi tilbyder også økologisk kaffe, som er dyrket i miljøvenlige områder, så du kan nyde din kaffe med god samvittighed.