Viser alle 7 resultater

  • Tilbud

Stempelkander fremstiller mere end bare fantastisk kaffe.

Stempelkander er nemlig lig med hygge. Med en stempelkande kan du nemt brygge din kaffe, samtidigt med at du hyggesnakker med vennerne eller skriver på din PC.

Denne form for kaffebrygning er en utrolig simpel og en meget udbredt måde at få en kaffe i høj kvalitet med aroma, smag og fylde ud over det sædvanlige.

Med vores flotte stempelkander i elegante designs kan du brygge kaffe med stil. Udseendet har betydning, da det jo netop ikke er en kaffemaskine gemt væk ude i køkkenet. En stempelkande skal, udover at være funktionel, også pynte. Stempelkanden er centrum for opmærksomheden under selve kaffebrygningen, men er også en erstatning for den sædvanlige termokande på bordet. Stempelkander holder kaffen varm på samme måde.

Brygning med en stempelkande giver en ren og filtreret kaffe, som samtidigt holder på olierne i kaffen. Filteret i stemplet giver nemlig de smagfulde olier lov til at komme igennem, men ikke det stærke og ubehagelige grums. Det giver en ren og klar fylde og en dybde, som ikke fås med den sædvanlige metode med kaffefilter.

Er du til varm frisk kaffe lige fra kanden, så vil en stempelkande hurtigt blive din foretrukne metode til kaffebrygning.

Man kan kalde den for en lille bærbar, ledningsfri, manuel kaffemaskine.

Er du en ihærdig kaffedrikker, der drikker flere kopper kaffe i timen er den perfekt.

Skal du brygge til flere mennesker samtidigt er det også en rigtigt god måde at sørge for varm og friskbrygget kaffe til alle dine gæster. Og så er vi tilbage ved hyggen. For det giver bare noget helt særligt at sidde sammen om brygningen.

Vil du imponere yderligere, anskaffer du dig også en kaffekværner, så du kan fremstille din egen kaffe så autentisk som overhovedet muligt.

Du skal slet ikke holdes udenfor, hvis du ikke er kaffedrikker. Stempelkander er nemlig lige så gode til te. Det er mest kaffe, de er kendte for, men stempelkander er også fantastisk tebryggere.

Sådan brygger du kvalitetskaffe med en stempelkande.

Det er som førnævnt en meget simpel måde at brygge kaffe på. Hurtigt og ukompliceret.

Men er du i tvivl så følg denne vejledning og lær af vores tips.

Første vigtige punkt – hvad skal du bruge?:

  • Eventuel kaffekværn.
  • Vægt.
  • Ur/timer.
  • Stempelkande.
  • Kvalitetskaffe.
  • Vand.

Så er du klar til brygning:

  • Friskkværnet kaffe skal der til. Det kan du købe eller du kan vælge selv at fremstille det i din egen kaffekværn. Køber du kaffepulveret bør du vælge pulver, der netop er velegnet til stempelkander. Er det for groft kan smagen nemlig ikke trænge ordentligt igennem sien og det giver en metallisk kedelig smag. Er det for fint, trænger der for meget igennem og du risikerer grums.
  • Det friskkværnede pulver skal doseres. Det er individuelt, da der er forskel på fyldigheden i kaffen og på dine eller dine gæsters præferencer. Men cirka 28 gram kaffepulver til 0,5 liter vand.
  • Den passende mængde kaffepulver hældes i sien øverst.
  • Varmt vand hældes over, gerne med en temperatur på 90 – 96 grader.
  • Rør rundt med en ske til det brune skum i overfladen er væk.
  • Lad det trække i cirka 4 minutter.
  • Til sidst trykker du langsomt stemplet i bund.
  • Færdig! Frisk lækker kaffe – nemt, ikk’.

Når kaffen er drukket er det nemt at fjerne låget og skylle kafferesterne ud.

Forskellen på en stempel kande og en kaffemaskine.

Rygtet siger at stempelkanden blev opfundet i 1852 af to franskmænd, Mayor og Delforge. The French Press var navnet på det nye smarte design med den geniale funktion. Dog er der også tale om, at det var italienerne, der havde patent på opfindelsen. Det vides ikke 100 % hvem de egentlige ophavsmænd er.

Men det må siges at være den første mindste manuelle kaffemaskine, der så dagens lys.

Om du så foretrækker den almindelige elektriske kaffemaskine eller den den lille bærbare ledningsfri, er bestemt af temperament. Der er fordele og ulemper ved både stempelkaffe og filterkaffe.

En stempelkande kræver lidt tålmodighed, men til gengæld er der en langt større hygge ved at brygge sin kaffe manuelt. Stempelkander ses derfor også ofte på caféer og restauranter. Udover den højere kvalitet i smag og fylde, så er det også en fælles hyggestund. Lidt på samme måde, som man kan dele en vandpibe.

Med stempelkaffe er du selvbestemmende i forhold til smag, da du selv kan dosere og vælge tiden på filtreringen.

Til gengæld er der lidt mere rengøring i stempelkanden, da det er vigtigt at rengøre sien godt inden næste brug.

Hvis du er til den lidt højere kvalitetskaffe og hvis du går bare en lille smule op i kaffebrygningens proces, er du nok mest til stempelkaffe.

En kaffemaskine laver selv kaffen til dig, uden du behøver at tænke over det, når først du har fyldt vand og pulver på. Det er praktisk, hvis man skal bruge tiden på noget andet. Det er nok blandt andet derfor kaffemaskinen er så populær, især om morgenen.

Den ubesværede kaffebrygning tiltaler mange. Muligvis også på grund af den nemme rengøring – ud med filter og skyl kaffekanden.

Desuden er du sikret samme smag og fylde hver gang, så længe du doserer samme mængde.

Skal du brygge kaffe til mange mennesker på én gang, er kaffemaskinen også at foretrække. Der er trods alt begrænsning på antallet af kopper i den noget mindre stempelkande.

Er selve det at drikke kaffen, det vigtigste, så er du nok mest til filterkaffe.

Men kig rundt og vælg din favorit. Vi har det hele til alle temperamenter.