Viser 1–12 af 14 resultater

  • Peru Grade 1
  • Tilbud
  • Tilbud

Kaffebønner

Der er ingen tvivl om, at kvaliteten på din kaffe er tæt forbundet med de kaffebønner, du bruger. Derfor er der god grund til at udvælge din bønner med omhu.

Hos os finder du et bredt udvalg af kaffebønner, så det er nemt at finde noget, der passer præcis til din smag. Og fælles for alle bønnerne er, at de er af en høj kvalitet, hvilket kan smages.

Kaffebønner af højeste kvalitet

Er du på udkig efter rigtig god kaffe, skal du kigge efter Speciality Coffee. Dette er et begreb, der dækker over kaffebønner af særlig høj kvalitet. Her kan det være en hjælp at forstå, at kaffe – ligesom vin – bliver scoret på en skala fra 1-100. Og hvis kaffen befinder sig over 80 på skalaen, bliver en kategoriseret som Speciality Coffee.

Når en kaffe falder under Speciality Coffee vil der være et højt kendskab til oprindelsen af kaffebønnerne. Det betyder, at det vides, hvilket land og hvilken farm, kaffen kommer fra, samt ofte også hvilken højde, hvem der har dyrket den og hvilken bønne, det helt specifikt er. Det giver dig en langt større indsigt i den kaffe, du drikker, og du vil have nemmere ved at finde frem til den perfekte kaffe for dig.

Hele kaffebønner

Man kan få kaffe i mange forskellige former, så hvorfor vælge hele kaffebønner? Det er der mange grunde til. Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at den bedste og mest smagfulde kaffe er den friskkværnede kaffe. Hele kaffebønner er langt bedre til at holde på deres smag og aroma. Jo længere tid, kaffebønnerne har været kværnet, jo mere smag vil gå tabt.

Når du køber hele kaffebønner og kværner dem selv, sikrer du dig, at du bibeholder mest muligt af deres smag. Her er det dog vigtigt, at du sætter din ind i at kværne kaffebønnerne på den rette måde. Det afhænger meget af, hvordan kaffen herefter skal brygges. Skal den i en stempelkande, er det grovmalede kaffebønner, du skal bruge. Skal den til gengæld i en espressomaskine, skal du sørge for, at dine bønner er fintmalede. Når du først har styr på teknikken, vil du kunne komme til at lave den perfekte kaffe i dit eget hjem.

Sørg for at opbevare dine hele bønner i en tør og tætlukket beholder og ude af sollyset. Kaffens smag kan nemlig hurtigt tage skade af både lys, fugt og luft, og det er en skam, når man har købt god Speciality Coffee.

Lys-, mellem- eller mørkristede kaffebønner

Smagen på din kaffe afhænger meget af, hvordan dine kaffebønner er blevet ristet. Du kan vælge mellem lys-, mellem- eller mørkristede kaffebønner. Her er det en hjælp at kende til, hvilke forskelle farverne vil have på smagen.

Lysristede kaffebønner

Lysristede kaffebønner har typisk en kortere på holdbarhed og vil give din kaffe en mere syrlig og let smag. Lysristede bønner er ristet på en lavere varme men i længere tid, hvilket er med til at bevare bønnernes smag. De vil altså typisk have mere af sin oprindelige, “naturlige” smag tilbage i sig. Det er muligt at finde kaffebønner, hvis smag læner sig op ad citrus eller karamel. Dette kan få folk til at tro, at det i virkeligheden er te, da kaffen ikke har den karakteristiske kraftige kaffesmag.

Mellemristede kaffebønner

Mellemristede bønner er mindre syrlige, og vil derfor have begyndt at få en mere sødlig smag. Sødmen kommer fra karamelliseringen af sukkeret i bønnerne, hvilket sker under ristningen. Typisk vil mellemristede bønner blive brugt til stempelkander eller i en kaffemaskine.

Mørkristede kaffebønner

Vores italienske mørkristede bønner har lang holdbarhed og er ristet på en meget høj varme. Denne varme gør kaffebønnerne mørke og betyder, at endnu mere af frugtsukkeret i bønnerne omdannet til karamel. Derfor er de mørke bønner også dem med den mest sødlige smag. Herudover vil kaffesmagen også være mere kraftig.