Beskrivelse
Hario dripper i glas-01 i med hvid hank
KLASSISK POUR-OVER KAFFE
Hvis der er noget som det japanske mærke Hario er kendt for, så er det deres filterholdere og pour-over kaffe. Der findes mange forskellige versioner af Harios filterholdere, dette er dog en af deres mere “premium” modeller, da denne er produceret i glas.
Denne Hario V60 filterholder er meget anderledes end en traditionel kaffetragt grundet dens smarte konstruktion. Vandet vil her løbe imod midten af filteret, dette forlænger kontakten med kaffen. Ikke nok med at vandet løber imod midten, så har filterholderen også et større og mere centreret udløbshul end andre traditionelle filterholdere. Det store hul gør at det spidse filter går ned igennem filterholderen. Dette giver vandet mulighed for at mere fri gennemstrømning.
Det betyder at vand utrækningen bestemmes af gennemstrømningshastighed. Derfor vil smagen i din kaffe bestemmes af hvor hurtigt du vælger at vandet skal gennemstrømme de malede kaffebønner. Formalingsgraden af dine kaffebønner har selvfølgelig også noget at sige i smagen og bryggetiden.
HVORDAN SKAL JEG BRYGGE MED HARIO FILTERHOLDER?
Med denne filterholder anbefaler vi at du bruger 15-20g til 250ml vand.
Din fremgangsmåde til at brygge er følgende:
- Indsæt filter i din Hario V60 filterholder
- Hæld 250ml kogende vand igennem filteret. Lad det løbe ned i koppen – Dette vil skylle filter smagen ud af filteret og forvame både filterholder samt kop.
- Hæld nu din friskmalet kaffe op i filteret. Her skal kaffen gerne være lidt finere end normal filterkaffe. Ryst filterholderen let så din kaffe fordeles ligeligt.
- Forvæd langsomt kaffen hele vejen rundt med en lille smule vand. Her skal vandet være ca. 93-96 grader. Start i midten af filteret og arbejd dig videre ud i cirkulære bevægelser. Lad det stå og trække i 20-30 sekunder inden du går videre.
- Som det næste skal resten af vandet hældes over kaffen. Begynd igen i midten og bevæg dig i cirkulære størrelser, på størrelse med en 5 krone ca. Her er det vigtigt at vandet ikke kommer ud og rammer papir kanten, men holder sig i midten.
- Når kaffen ikke længere løber i en stråle, men begynder at dryppe er bryggen færdig. Nu fjerne du filterholderen, smider filteret ud.
- Nyd din friskbryggede pour-over kaffe.
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.