Koldbrygget
Kaffe
Koldbrygget kaffe er kaffe, der er brygget koldt. Kaffetypen er nem at gå til, fordi den ikke kræver mere end en kande, lidt kaffe, noget vand og et køleskab. Nemt ikke? Og super lækker.
Se opskrift
Koldbrygget kaffe er kaffe, der er brygget koldt. Kaffetypen er nem at gå til, fordi den ikke kræver mere end en kande, lidt kaffe, noget vand og et køleskab. Nemt ikke? Og super lækker.
SÅDAN GØR DU:
· Brug 100-120 gram nymalede kaffebønner pr. liter vand, vi anbefaler en Honduras Comsa bønne.
· Mal kaffen groft
· Hæld de malede kaffebønner op i en stempelkande (Bodum Bean 1,5 L.)
· Hæld koldt vand over kaffen.
SÅDAN GØR DU:
1. Fyld glasset med isterninger
2. Hæld den koldt bryggede kaffe i glasset
3. Anret eventuelt med en citronskive.
4. Værsgo!
Dalgona
Kaffe
Kaffeexpressen anbefale dig at prøve den populære Dalgona kaffe, som pt. har taget Instagram med storm. Den er superlet at lave og smager himmelsk! Dalgona kaffen har sin oprindelse i Japan er på kort tid blevet populær i store dele af verdenen.
Se opskrift
Kaffeexpressen anbefale dig at prøve den populære Dalgona kaffe, som pt. har taget Instagram med storm. Den er superlet at lave og smager himmelsk! Dalgona kaffen har sin oprindelse i Japan er på kort tid blevet populær i store dele af verdenen.
DET SKAL DU BRUGE
· 4 spsk. friskbrygget varm espresso (alternativt kan bruges instantkaffe – vi anbefaler Littles infused instant kaffe med vanilje, karamel eller hasselnød.
· 2 spsk. sukker (alternativt flormelis, som er lettere at piske ud)
· 3 dl. kold sødmælk
· Isterninger
SÅDAN GØR DU:
Kom friskbrygget varm espresso (svarende til et dobbelt shot, 60 ml/ alternativt kan anvendes en instant kaffe vi anbefaler Littels instant) og sukker i en stor skål (vigtigt at der kan piskes luft i massen) og pisk med håndmixer ved lav hastighed, så sukkeret bliver opløst i den varme espresso. Anvender du Instant kaffe, skal du bruge ca. en teske instant kaffe, som du rører sammen med sukkeret. Rør i 10-13 minutter med høj hastighed indtil massen er blevet til en fluffy skum med tekstur som flødeskum. Hvis sukkeret ‘slår’ op på siden af skålen – brug en ske til at skrabe det ned i massen løbende.
Kom isterninger op i et glas og hæld mælk over, hæld derefter den piskede kaffeskum på toppen.
Server fx Dalgona kaffen med en røreske, så det hele kan blandes efter smag.
Tips: Du kan vælge at varme mælken og undlade isterninger til en varm Dalgona og top evt. skum med 1883 Madison Routin Kaffesirup. Kaffen kan også laves med instant kaffe, her anbefaler vi at du prøver en kvalitets instantkaffe fra Littles, som laver instant kaffe med smag (vanilje, karamel mf. Se mere her.
Frappé
Kaffe
Frappé betyder afkølet. Gå ikke ned på forfriskingerne, når sommeren rammer! Brug resterne af filterkaffen fra kanden på denne lækre frappé, der nok skal få et smil på læben hos dine gæster.
Se opskrift
Frappé betyder afkølet. Gå ikke ned på forfriskingerne, når sommeren rammer! Brug resterne af filterkaffen fra kanden på denne lækre frappé, der nok skal få et smil på læben hos dine gæster.
DET SKAL DU BRUGE:
· Isterninger
· ½ dl kaffe gerne espresso eller stærk filter kaffe.
· Lidt mælk eller
· En skefuld Vaniljeis
· 2 tsk. Rørsukker
SÅDAN GØR DU:
Hvis du har nogle kafferester, så gem dem, de kan nemlig bruge til at lave en himmels sommerdrik. Tag et glas og pisk kaffe (ca. en halv dl.) sammen med rørsukker (ca. 2 teskefulde). Pisk det til en luftig mælkeskum med en mælkeskummer, turbomixer eller en frappé-mixer. Tilsæt isterninger og hæld mere kaffe i glasset. Top op med en anelse mælk eller en skefuld vaniljeis. Rør rundt med sugerør og servér iskold! Ønsker du, at give din Frappé et sødmefuldt tvist, kan du med fordel tilsætte 1883 Madison Routin kaffesirup.
Affogato
Kaffe
Det er ikke uden grund at Affogato bliver kaldt verdens nemmeste dessert. Affagato er italiensk og betyder ”druknet”. Det lyder lidt drabeligt, men hentyder til noget ret så lækkert; en cremet kugle vaniljeis, der “druknes” i varm espresso..
Se opskrift
Det er ikke uden grund at Affogato bliver kaldt verdens nemmeste dessert. Affagato er italiensk og betyder ”druknet”. Det lyder lidt drabeligt, men hentyder til noget ret så lækkert; en cremet kugle vaniljeis, der “druknes” i varm espresso. Har du ikke en espressomaskine i dit køkken, kan du med fordel anvende en Moka Express som brygger fantastisk kaffe. Vælger du nogle gode espressobønner vil dine gæster med garanti kunne lide denne kaffedessert.
DET SKAL DU BRUGE:
· 2 kugler vaniljeis
· 1 espresso hældes over isen
· 1883 Madison Routin sirup (prøve evt. karamel, amaretto eller salted karamel)
SÅDAN GØR DU:
Find 4 glas og placer en stor kugle vanilje is i det. Stil herefter glasset i fryseren – så det minimum kan stå på frost i 30 minutter inden serveringen. Herefter brygger du ca. 60-80 ml. espresso eller stærk filter kaffe ,som hældes varmt over iskuglerne. Rør rundt inden servering.
Klassikeren
De fleste cafeer har denne iskaffe klassiker på deres sommermenu, hvor ingredienserne består af varm espresso, kold mælk, isterninger og sirup. Foretrækker du din iskaffe med sirup, hvilket giver en mere sødmefuld ..
Se opskrift
De fleste cafeer har denne iskaffe klassiker på deres sommermenu, hvor ingredienserne består af varm espresso, kold mælk, isterninger og sirup. Foretrækker du din iskaffe med sirup, hvilket giver en mere sødmefuld og rund smag, er der et hav af muligheder for at eksperimentere med forskellige smage, da der findes et meget bredt udvalg af forskellige kaffesirupper.
DET SKAL DU BRUGE
· 30 ml. friskbrygget varm espressoshot.
· 180 ml. kold sødmælk.
· Isterninger.
· Twist iskaffen med 3 ml. kaffesirup, vi anvender Whittard kaffesirup med karamel.
Espresso Tonic
Med citrus
Se opskrift
DET SKAL DU BRUGE:
· 30 ml. afkølet espressoshot (vælg gerne en lysristet bønne, eksempelvis Honduras Comsa).
· 200 ml. god tonic med lavt tanin indhold (prøv Fever-Tree Meditarania Tonic).
· Isterninger og skiver citron.
· Evt. en infuseret gin med citrussmag.
SÅDAN GØR DU:
1. Fyld glasset med isterninger og hæld
Fever-tree meditaranean tonic i.
2. Hæld espressoen i, men vær forsigtig, for det kan hurtigt bruse over!
3. Ønsker du at tilføje gin, kan du gøre det nu.
4. Pynt med et par skiver citron i glasset.
Mojito
Iskaffe
Når solen skinner og det er sommer i Danmark, er det ikke altid at en varm kop kaffe er det første der falder dig ind. I stedet for at skænke dig en varm kop filterkaffe eller trække en cappuccino i kontorets..
Se opskrift
Når solen skinner og det er sommer i Danmark, er det ikke altid at en varm kop kaffe er det første der falder dig ind. I stedet for at skænke dig en varm kop filterkaffe eller trække en cappuccino i kontorets kaffeautomat, kan du prøve Kaffeexpessens bud på en opkvikkende kaffe Mojito. Denne sommerdrik er både forfriskende på grund af myntebladende og opkvikkende på grund af coffein indholdet i drikken.
DET SKAL DU BRUGE:
· 2 dl stærk kaffe
· 1 håndfuld mynteblade
· 1 spsk rørsukker
· Isterninger
· Sødmælk
SÅDAN GØR DU:
Start med at vælg en god kaffebønne til din kaffe – det kunne være en lys eller mellemristet bønne fra Holy Bean. Når du har vælg den rette kaffebønne skal du brygge kaffen, gerne stærk – dette kan enten gøres på en almindelig kaffemaskine eller på en italiensk Moka Express.
Imens kaffen brygger, bland mynten og rørsukker – brug en muddler til at mose det sammen så mynteolierne frigives.
Når kaffen er brygget og varm, skal den hældes over mynte og sukkerblandingen, rør det godt indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt isterninger og top op med sødmælken.
Koldbrygget
Kaffe
Koldbrygget kaffe er kaffe, der er brygget koldt. Kaffetypen er nem at gå til, fordi den ikke kræver mere end en kande, lidt kaffe, noget vand og et køleskab. Nemt ikke? Og super lækker.
Se opskrift
Koldbrygget kaffe er kaffe, der er brygget koldt. Kaffetypen er nem at gå til, fordi den ikke kræver mere end en kande, lidt kaffe, noget vand og et køleskab. Nemt ikke? Og super lækker.
SÅDAN GØR DU:
· Brug 100-120 gram friskt formalet kaffe pr. liter vand
· Mal kaffen groft
· Hæld de malede kaffebønner op i en stempelkande (Bodum Bean 1,5 L.)
· Hæld koldt vand over kaffen.
SÅDAN GØR DU:
1. Fyld glasset med isterninger
2. Hæld den koldbryggede kaffe i glasset!
3. Pynt eventuelt med en citronskive.
4. Værsgo!
Dalgona
Kaffe
Kaffeexpressen anbefale dig at prøve den populære Dalgona kaffe, som pt. har taget Instagram med storm. Den er superlet at lave og smager himmelsk! Dalgona kaffen har sin oprindelse i Japan er på kort tid blevet populær i store dele af verdenen.
Se opskrift
Kaffeexpressen anbefale dig at prøve den populære Dalgona kaffe, som pt. har taget Instagram med storm. Den er superlet at lave og smager himmelsk! Dalgona kaffen har sin oprindelse i Japan er på kort tid blevet populær i store dele af verdenen.
DET SKAL DU BRUGE
· 4 spsk. friskbrygget varm espresso (alternativt kan bruges instantkaffe – vi anbefaler Littles infused instant kaffe med vanilje, karamel eller hasselnød.
· 2 spsk. sukker (alternativt flormelis, som er lettere at piske ud)
· 3 dl. kold sødmælk
· Isterninger
SÅDAN GØR DU:
Kom friskbrygget varm espresso (svarende til et dobbelt shoot, 60 ml) og sukker i en stor skål (vigtigt at der kan piskes luft i massen) og pisk med håndmixer ved lav hastighed, så sukkeret bliver opløst i den varme espresso. Anvender du Instant kaffe, skal du bruge ca. en teske instant kaffe, som du rører sammen med sukkeret. Rør i 10-13 minutter med høj hastighed indtil massen er blevet til en fluffy skum med tekstur som flødeskum. Hvis sukkeret ‘slår’ op på siden af skålen – brug en ske til at skrabe det ned i massen løbende.
Kom isterninger op i et glas og hæld mælk over, hæld derefter den piskede kaffeskum på toppen.
Server fx Dalgona kaffen med en røreske, så det hele kan blandes efter smag.
Tips: Du kan vælge at varme mælken og undlade isterninger til en varm Dalgona og top evt. skum med 1883 Madison Routin Kaffesirup. Kaffen kan også laves med instant kaffe, her anbefaler vi at du prøver en kvalitets instantkaffe fra Littles , som laver instant kaffe med smag (vanilje, karamel mf. Se mere her ).
Klassikeren
De fleste cafeer har denne iskaffe klassiker på deres sommermenu, hvor ingredienserne består af varm espresso, kold mælk, isterninger og sirup. Foretrækker du din iskaffe med sirup, hvilket giver en mere sødmefuld ..
Se opskrift
De fleste cafeer har denne iskaffe klassiker på deres sommermenu, hvor ingredienserne består af varm espresso, kold mælk, isterninger og sirup. Foretrækker du din iskaffe med sirup, hvilket giver en mere sødmefuld og rund smag, er der et hav af muligheder for at eksperimentere med forskellige smage, da der findes et meget bredt udvalg af forskellige kaffesirupper.
DET SKAL DU BRUGE
· 30 ml. friskbrygget varm espressoshot.
· 180 ml. kold sødmælk.
· Isterninger.
· Twist iskaffen med 3 ml. kaffesirup, vi anvender Whittard kaffesirup med karamel.
Mojito
Iskaffe
Når solen skinner og det er sommer i Danmark, er det ikke altid at en varm kop kaffe er det første der falder dig ind. I stedet for at skænke dig en varm kop filterkaffe eller trække en cappuccino i kontorets..
Se opskrift
Når solen skinner og det er sommer i Danmark, er det ikke altid at en varm kop kaffe er det første der falder dig ind. I stedet for at skænke dig en varm kop filterkaffe eller trække en cappuccino i kontorets kaffeautomat, kan du prøve Kaffeexpessens bud på en opkvikkende kaffe Mojito. Denne sommerdrik er både forfriskende på grund af myntebladende og opkvikkende på grund af coffein indholdet i drikken.
DET SKAL DU BRUGE:
· 2 dl stærk kaffe
· 1 håndfuld mynteblade
· 1 spsk rørsukker
· Isterninger
· Sødmælk
SÅDAN GØR DU:
Start med at vælg en god kaffebønne til din kaffe – det kunne være en lys eller mellemristet bønne fra Holy Bean. Når du har vælg den rette kaffebønne skal du brygge kaffen, gerne stærk – dette kan enten gøres på en almindelig kaffemaskine eller på en italiensk Moka Express.
Imens kaffen brygger, bland mynten og rørsukker – brug en muddler til at mose det sammen så mynteolierne frigives.
Når kaffen er brygget og varm, skal den hældes over mynte og sukkerblandingen, rør det godt indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt isterninger og top op med sødmælken.
Espresso Tonic
Med citrus
Se opskrift
DET SKAL DU BRUGE:
· 30 ml. afkølet espressoshot (vælg gerne en lysristet bønne, eksempelvis Honduras Comsa).
· 200 ml. god tonic med lavt tanin indhold (prøv Fever-Tree Meditarania Tonic).
· Isterninger og skiver citron.
· Evt. en infuseret gin med citrussmag.
SÅDAN GØR DU:
1. Fyld glasset med isterninger og hæld Fever-tree meditaranean tonic i.
2. Hæld espressoen i, men vær forsigtig, for det kan hurtigt bruse over!
3. Ønsker du at tilføje gin, kan du gøre det nu.
4. Pynt med et par skiver citron i glasset.
Frappé
Kaffe
Frappé betyder afkølet. Gå ikke ned på forfriskingerne, når sommeren rammer! Brug resterne af filterkaffen fra kanden på denne lækre frappé, der nok skal få et smil på læben hos dine gæster.
Se opskrift
Frappé betyder afkølet. Gå ikke ned på forfriskingerne, når sommeren rammer! Brug resterne af filterkaffen fra kanden på denne lækre frappé, der nok skal få et smil på læben hos dine gæster.
DET SKAL DU BRUGE:
· Isterninger
· ½ dl kaffe gerne espresso eller stærk filter kaffe.
· Lidt mælk eller
· En skefuld Vaniljeis
· 2 tsk. Rørsukker
SÅDAN GØR DU:
Hvis du har nogle kafferester, så gem dem, de kan nemlig bruge til at lave en himmels sommerdrik. Tag et glas og pisk kaffe (ca. en halv dl.) sammen med rørsukker (ca. 2 teskefulde). Pisk det til en luftig mælkeskum med en mælkeskummer, turbomixer eller en frappé-mixer. Tilsæt isterninger og hæld mere kaffe i glasset. Top op med en anelse mælk eller en skefuld vaniljeis. Rør rundt med sugerør og servér iskold! Ønsker du, at give din Frappé et sødmefuldt tvist, kan du med fordel tilsætte 1883 Madison Routin kaffesirup.
Affogato
Kaffe
Det er ikke uden grund at Affogato bliver kaldt verdens nemmeste dessert. Affagato er italiensk og betyder ”druknet”. Det lyder lidt drabeligt, men hentyder til noget ret så lækkert; en cremet kugle vaniljeis, der “druknes” i varm espresso..
Se opskrift
Det er ikke uden grund at Affogato bliver kaldt verdens nemmeste dessert. Affagato er italiensk og betyder ”druknet”. Det lyder lidt drabeligt, men hentyder til noget ret så lækkert; en cremet kugle vaniljeis, der “druknes” i varm espresso. Har du ikke en espressomaskine i dit køkken, kan du med fordel anvende en Moka Express som brygger fantastisk kaffe, brug gerne en kraftig mørkristet bønne – se disse orginale italienske bønner fra Danesi Café. Vælger du nogle gode espressobønner vil dine gæster med garanti kunne lide denne kaffedessert.
DET SKAL DU BRUGE:
· 2 kugler vaniljeis
· 1 espresso hældes over isen
· 1883 Madison Routin sirup (prøve evt. karamel, amaretto eller salted karamel)
SÅDAN GØR DU:
Find 4 glas og placer en stor kugle vanilje is i det. Stil herefter glasset i fryseren – så det minimum kan stå på frost i 30 minutter inden serveringen. Herefter brygger du ca. 60-80 ml. espresso eller stærk filter kaffe ,som hældes varmt over iskuglerne. Rør rundt inden servering.
Produkter til opskrifter
Blev du inspireret af opskrifterne? Så har vi nogle af ingredienserne her.
449,00 kr.449,00 kr.Tilføj til kurv
309,00 kr.309,00 kr.Tilføj til kurv
249,00 kr.249,00 kr.Tilføj til kurv
Original price was: 259,00 kr..239,00 kr.Current price is: 239,00 kr..Original price was: 259,00 kr..239,00 kr.Current price is: 239,00 kr.. Tilføj til kurv
5.800,00 kr.5.800,00 kr.Tilføj til kurv
179,00 kr.179,00 kr.Tilføj til kurv
177,00 kr. – 319,00 kr.Vælg muligheder
449,00 kr.449,00 kr.Tilføj til kurv
11.999,00 kr.11.999,00 kr.Læs mere
799,00 kr.799,00 kr.Læs mere
19,00 kr. – 312,00 kr.Vælg muligheder
Få fri fragt på din næste ordre
Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, får du tilsendt en rabatkode, som giver dig fri fragt på din næste ordre.
Guide til Cold Brew & Iskaffe
Sommeren er her! Vi håber den bliver varm og solrig. Trangen til at drikke varm kaffe bliver tit mindre om sommeren – men du skal naturligvis stadigvæk have din kaffe og din koffein. Her kan du “slå to fluer med et smæk” og prøve at brygge enten Cold Brew kaffe eller iskaffe. Det er igennem de seneste år blevet populært at eksperimentere med kolde kaffedrikke, og det med god grund. I denne artikel giver vi fra Kaffeexpressen en række fif til den gode sommerdrik, både til Cold Brew og til den mere traditionelle iskaffe. Mange forbinder iskaffe med et dobbelt espresso shot tilsat isterninger, mælk og kaffesirup – men iskaffe kan også laves med koldbrygget kaffe, også kaldet Cold Brew kaffe.
Læs mere her
Hvad er Cold Brew og hvorfor Cold Brew?
I bund og grund er Cold Brew kaffe en meget simpel form for kaffebrygning. Man blander koldt vand og kaffebønner og lader det stå på køl, mens kaffen ekstraherer (mellem 8-24 timer). Det betyder, at mange af de olier og fedtsyrer, der normalt ekstraheres fra kaffen, ikke udvindes, og derfor ikke påvirker smagen i en koldbrygget kaffe.
Den anden væsentlige forskel fra traditionel kaffebrygning, ud over temperaturforskellen, er bryggetiden. En brygning kan tage helt fra 8 – 24 timer, afhængig af hvilken metode du vælger til din brygning. Hermed udvikler kaffen den helt karakteristiske smag, der kendetegner denne bryggemetode. Smagen er mere blød, frugtig og sød, og uden den beske syre, som man oftere kan opleve ved almindelig kaffebrygning. Hos Kaffeexpressen anbefaler vi, at du vælger en lysristet kaffebønne til formålet. Lysristede kaffebønner indeholder mange florale, frugtige smagsnoter, som giver en meget frisk, sødmefuld og rund smag. Et godt bud kunne være en friskristet kaffe fra Holy Bean.
Sådan brygger du Cold Brew kaffe
Der findes mange måder at brygge på, hver med sit særpræg og særlige smag. Vi vælger at fokusere på den metode der kaldes immersion Cold Brew.
Man kan ved denne metode blot blande de nymalede kaffebønner med koldt vand i en iskaffebrygger eller en stempelkande, røre rundt og derefter sætte kanden i køleskabet i et vilkårligt antal timer (fx 10-12 timer). Hvis du brygger med en Bodum Iskaffebrygger, skal du herefter blot trykke stemplet ned, så kaffebønnerne samles i bunden af kanden. Så er kaffen klar til servering, gerne med isterninger, eventuelt lidt mælk eller kaffesirup. Du kan opbevare resten af dit kaffebryg i køleskabet op til to uger.
Cold Brew kaffe er naturlig energidrik
Pga. den lange bryggetid, udvikler Cold Brew kaffe et markant højere koffeinindhold end kaffe brygget på almindelig vis. Afhængig af bønnetype kan koffeinindholdet være 2-3 gange højere end i en almindelig filterkaffe.
Så: prøv det! Jeg føler mig ret overbevist om, at man/du bliver positivt overrasket over smagen, især hvis man/du er lidt skeptisk over den ret utraditionelle måde at brygge kaffe på! Jeg var selv ret skeptisk, men blev særdeles positivt overrasket! Cold Brew kaffe er en fantastisk læskedrik i sommervarmen!
Hvad er iskaffe?
Iskaffe er afkølet kaffe, typisk sødet med kaffesirup og serveret over is. Dette er meget forskelligt fra Cold Brew kaffe. Hvis du vil lave iskaffe, skal du blot brygge almindelig kaffe på en filterbrygger, alternativt anvende et dobbelt espressoshot (60 ml). Kaffen køles ned og hældes over isterninger, som du på forhånd har hældt op i et glas. Men denne metode kan fortynde kaffen. Du kan gøre din kaffe ekstra stærk ved at fordoble mængden af kaffebønner for at forhindre denne fortynding.
Iskaffe er mere bitter og syrlig end Cold Brew kaffe, fordi det varme vand trækker mange bitterstoffer ud af kaffebønnerne. Du finder opskrifter på iskaffe her og på cold brew kaffe her.